Selecteer een pagina

De Kaart met AED’s in Noordwijk is verwijderd. Zie onderstaande reactie van de Hartstichting.

Reactie Hartstichting

In het geval van een hartstilstand is het belangrijk dat u direct 112 belt. Op dat moment alarmeert de 112-meldkamer burgerhulpverleners in de buurt. Zij brengen de dichtstbijzijnde AED naar u toe.

In Nederland is er één landelijk oproepsysteem: HartslagNu. HartslagNu kent de exacte locaties van de AED’s. Voor de burgerhulpverleners in Nederland is dit inzichtelijk via de app van HartslagNu. Iedereen in Nederland met een diploma voor reanimatie kan zich bij HartslagNu aanmelden als burgerhulpverlener. Dit kunt u doen via deze link.

Indien de meldkamer van 112 vermoedt dat het om een hartstilstand gaat, wordt het oproepsysteem in werking gesteld. Burgerhulpverleners (burgers met een reanimatie diploma aangemeld bij HartslagNu) in de buurt van het slachtoffer krijgen een oproep.

Een deel van hen ontvangt de oproep om de AED op te halen. Indien er een pincodeslot op de AED kast zit, dan krijgen zij ook de code in de melding te zien. Een ander deel van de opgeroepen burgerhulpverleners ontvangt de vraag om meteen naar het slachtoffer te gaan om de reanimatie te starten.

 

 

Totaal: 80 , Vandaag: 2